Amarone delle Valpolicella Campo Leòn Latium Morini 201

€42,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Vereist wat initiatie en ervaring maar wat een sensatie: ideaal voor de meest gewaagde wijn-spijs-combinaties.

Wijnhuis: De Italiaanse Ilatium Bodem Wijngaarden liggen in Tregnago, Grezzana, Illasi en Mezzane. Hoge plantdichtheid: 8000 stokken per hectare. Gemiddelde opbrengst bedraagt 30 hectoliter per hectare.

Vinificatie: Handmatige oogst in de eerste helft van oktober, uiterst strenge selectie op optimale rijpheid. Daarna worden de druiven verdeeld over houten kratten van 5 a 6 kilo en drogen de druiven gedurende een periode van 100-120 dagen in tot 'krenten'. Half januari worden de druiven ontsteeld en gekneusd, daarna een koude inweking en vervolgens de vergisting in temperatuurgecontroleerde cuves (tussen 18-25 C.). Tenslotte een rijping gedurende 30 maanden op eiken vaten van 350 liter.
 

Druiven: 70% Corvina Corvinone, 20% Rondinella en 10% Oseleta en Croatina.

Kleur: Geëvolueerd, “roestig” robijnrood met de schakeringen oranje en zwart.

Neus: Opnieuw volop kracht en concentratie in het boeket - duidelijke presentie van goed, ouder eikenhout (houtteer, laurier en eucalyptus) in combinatie met met leer en gekonfijte vruchten. De concentratie door het indroogproces van de druiven zorgt voor een heel karakteristieke uitdrukking.

Smaak: Ook in de mondbeleving zorgt de concentratie voor een waaier aan contrasten en sensaties. De mondaroma’s zijn uitzonderlijk complex vanuit een materie die zowel een verleidelijke, maar “droge” zoetheid als een viriele tannineweelde biedt. Die tannines hebben de smaak en het effect van bittere chocolade, de mondaroma’s variëren van de fijnste Madeira tot de gedroogde schillen van mandarijnen, vijgen en exotische kruiden. Boeiend en spannend - een sensationeel wijnavontuur.

16% Culinair Naast de roeping van meditatie-wijn biedt deze Amazone della Valpolicella spectaculaire culinaire mogelijkheden. Op traditionele wijze bereidde, lang afgehangen haas (Lièvre à la Royale). In port gebraiseerde, gekonfijte kalfswang. Gelakte eend met vijgen. Dé rode wijn om te serveren bij pure chocolade(s) van top-kwaliteit.

NB. Spontaan komt men hier niet zo gemakkelijk op maar de ontdekking van de combinatie van geschikte rode wijn

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen