Brunetto di Montecorno

€23,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Druivensoort: Rebo

Vinificatie: Brunetto di Montecorno is een grote rode wijn, gerijpt op hout en gemaakt van de lokale druivensoort Rebo. Dit is een kruising tussen (in de 30-er en 40-er jaren ontwikkeld door de botanist Rebo Rigotti) Merlot en Teroldego Rotaliano. Volgens de officiele statistieken is hier in totaal slechts 39 ha van in aanplant en dan nog vooral in Trentino. De fermentatie van deze grote wijn, die komt van de wijnstokken op de heuvel Montecorno in Desenzano, vindt plaats onder gecontroleerde omstandigheden in frans eiken, na een dikke week contact met de schillen te hebben gehad. Na 2 jaar wordt hij gebotteld en rijpt daar minimaal nog een jaar, voor hij op de markt wordt gebracht.

Smaak: Intens robijn rood van kleur, met een paarse gloed, rood fruit, rijpe jam en laurier in de neus, pruimen en vanille. Vol van smaak met goede tannines en een lange afdronk.

Serveren bij: erg mooi bij wild en stoer rood vlees.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen